Wij steunen Artsen Zonder Grenzen

Onze ambitie, 5.000 euro per maand schenken!

Onze ambitie, 5.000 euro per maand voor AZG!

Creafin heeft reeds enkele jaren een overeenkomst met Artsen Zonder Grenzen (AZG). Graag steunen wij hun acties op het terrein. Onze ambitie: 5.000 euro per maand schenken!

Daarom schenken wij voor ieder gerealiseerd kredietdossier 100 euro van onze dossierkosten aan AZG.

De oorlog in Oekraïne

De teams van Artsen Zonder Grenzen zijn aanwezig in Oekraïne en haar buurlanden. Momenteel zetten ze alles op alles om zo snel en gepast mogelijk te helpen antwoorden op deze humanitaire crisis. Ze sturen medisch materiaal naar ziekenhuizen in de zwaarst getroffen gebieden en brengen chirurgen en anesthesisten het land in. 

Volg via deze link de laatste updates over hun projecten vanuit Oekraïne en haar buurlanden.

Volg de noodhulp van AZG op de voet

Foto: Het treinstation in Lviv. Honderden mensen proberen de grens met Polen te bereiken © Emin Ozmen

Wat doet Artsen zonder grenzen?

AZG levert dringende medische hulp aan mensen die wereldwijd in de meeste wanhopige crisissituaties leven en richt zich op de meest kwetsbaren onder hen. Zo zie je de teams van AZG aan het werk in oorlogsgebied, bij rampen of bij epidemieën.

AZG is een onafhankelijke organisatie die in elk conflict neutraal blijft. Zij hebben maar één belang voor ogen. Dat van hun patiënt. Want iedere mens in nood heeft recht op humanitaire hulp.

Hun internationaal voorzitter James Orbinski zei in 1999: “Conflicten en oorlogen zijn een zaak van staten, maar schendingen van het humanitaire recht, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gaan ons allemaal aan.”

Het laatste nieuws over deze actie kan je volgen op onze Facebook-pagina